Close

Zondag 15 september

Begin deze dag met een ontbijt op de Lagedijk.  U kunt meelopen met een wandeltocht. In de Domineestuin kunt u de sfeer van vroeger meemaken. We sluiten de feestelijkheden af met het theaterspektakel op het AAK terrein.

Lagedijk

Ontbijt op de Dijk (6)
Aan de kop van de Lagedijk, te beginnen bij het Zaanse Bakkertje worden tafels gedekt voor 300 mensen. Met z’n alle eten en drinken. Zo de zondag beginnen en nog een beetje napraten over wat er op vrijdag en zaterdag al is gebeurd. Wij zorgen voor broodjes, beleg en wat nog meer nodig is, jullie zorgen voor de sfeer.


10 tot 12 uur

De Ontmoeting

Wandel/puzzeltocht (4)

Ouderwets door Zaandijk slenteren op zoek naar het volgende punt en kijken of alle opdrachten goed kunnen worden opgelost. Voor kinderen van 6 – 12 jaar. Zij kunnen zich ook laten schminken. Voor de kleintjes mogen de ouders meelopen.
Inschrijven in De Ontmoeting aan de Parklaan.

De puzzeltocht is ook geschikt voor minder mobiele deelnemers.

12 tot 17 uur.

Lagedijk

Marktje op de Lagedijk
Er komt een kleinschalige markt op de Dijk.

12 tot 18 uur

Zaandijk

Wandelen met vaartocht (11)
Start in de kantine van ZVV Zaandijk. Iedereen die 7 of 10 km kan lopen kan zich inschrijven. Tijdens de wandeling zijn er veel ontmoetingen, muziek en cultuur. Met het voetveer wordt elke wandelaar overgezet. Gezelligheid en verbondenheid zijn naast het verbranden van wat calorieën minstens zo belangrijk.

13 tot 17 uur

Domineestuin

Festiviteiten (10)
Domineestuin is een bijzonder stukje Zaandijk en daar zijn de bewoners trots op. De bewoners van de Domineestuin zullen in een combinatie van creatieve uitingen graag andere dorpsbewoners ontvangen in hun gezellige straatjes.

14 tot 17 uur

Weefhuis

High Tea en modeshow Zaanse Kaper (7)
Rondom het Weefhuis gezelligheid met een knipoog naar het verleden. De kostuumgroep de Zaanse Kaper zal een aantal demonstraties verzorgen. En natuurlijk is er een kopje thee in de beeldentuin.


14 tot 17 uur.

De Zaanse Kaper

AAK terrein

Theaterspektakel (9)
Als je iets een spektakel durft te noemen dan moet je wel ambities hebben. Met een grote crew van meer en minder ervaren acteurs en actrices wordt op een eigentijdse en zeer ludieke wijze door de geschiedenis van Zaandijk ‘gevaren’. Het spektakel speelt zich voor een groot deel op het water af en er zal een grote tribune worden geplaatst zodat honderden mensen per voorstelling hier getuigen van kunnen zijn. Zo iets groots komt in Zaandijk maar zeer zelden voorbij, wees erbij!


21 uur.

Huisregels en veel gestelde vragen

  • Onder de 18 geen alcohol; ID kaart tonen.
  • Bij overmatig alcoholgebruik wordt je de toegang tot het feest ontzegd.
  • Er mag in de tenten niet gerookt worden/geen drugs gebruikt worden.
  • Het is niet toegestaan om in de feesttenten zelf meegenomen consumpties te nuttigen.
  • Buiten de tent doe je rustig; niet schreeuwen.
  • Er wordt niet gediscrimineerd.
  • Er wordt van iedereen verwacht dat hij/zij zich fatsoenlijk gedraagt.
  • Vuil hoort in de vuilnisbak!
  • Toegangscontroles vinden alleen plaats bij de feesttenten en het Theaterstuk.
  • Als veiligheid in het geding is dienen instructies van beveiliging en de organisatie te worden opgevolgd.

U kunt kaarten bestellen middels een bestelformulier >>>
De bestelde kaarten kunnen worden afgehaald op zaterdag 31 augustus en zaterdag 7 september op Lagedijk 176 (t.o. Zaandijkerkerk) van 10.00 tot 16.00 uur. 

Wij raden iedereen aan zo veel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Fietsen moeten op de daarvoor bestemde plekken worden neergezet. Als u met de auto komt bent u er zelf voor verantwoordelijk deze te parkeren alleen op toegestane plekken. Tijdens dit feestweekend zullen het aantal parkeerplekken in Zaandijk i.v.m. evenementen minder zijn dan normaal.

Voor de vele evenementen hebben wij zoveel mogelijk vrijwilligers nodig. Op veel gebieden, helpen bij sportieve activiteiten, verplaatsen van stoelen e.d., helpen bij een wegafzetting of voor het rondbrengen van de Zaandijker. 

In beide grote feesttenten en in de kleinere tent op Lindelaan zullen wij met universele consumptiemuntjes werken. Voor elke consumptie gaat er een bedrag naar de organisatie van Zaandijk 525.

De organisatie zal haar uiterste best doen om alle voorbereidingen niet voor niets te laten zijn. Maar uiteindelijk is veiligheid voor de deelnemers onze hoogste prioriteit. Mocht er iets moeten worden afgelast dan kan de organisatie hier geen financiële compensatie voor geven. Immers de kosten zijn door ons dan al gemaakt. Laten we hopen dat dit niet gebeurt.