Close

Zaterdag 14 september

Zaterdag is de drukst gevulde dag in dit weekend. Jong tot oud komt vandaag aan zijn trekken. Er is een uitgebreid programma samengesteld. Om 21 uur is er de eerste voorstelling van het theaterspektakel op het AAK terrein.

Parkeerterrein AH

Eigentijdse activiteiten (1)
Wanneer kun je in Zaandijk als kind in een raceauto rijden of in een doorzichtige bal door het water hoppen? Dit en nog veel meer wordt voor de Zaandijkse jeugd georganiseerd en het is allemaal gratis toegankelijk. Mis het niet!

10 tot 16 uur.

Lagedijk

Kids Obstacle Run (5)

Voor de basisschoolleerlingen organiseren wij op zaterdag een leuk programma, dat begint met deze Run. Na het startschot, op de kop van de Lagedijk,  moeten er op, over en door obstakels gerend worden naar de finish. Deelnemen is belangrijker dan winnen. Deelnemers kunnen na afloop opgewarmd door naar bijvoorbeeld de oudhollandse spelletjes.


11.30 tot 12 uur.

Het Weefhuis

Tentoonstelling van Co van Assema (7)
De kunstenaar (55) laat een aantal van zijn werken zien in Het Weefhuis aan de Lagedijk.
Er is ook een loterij waarmee een prachtig schilderij kan worden gewonnen. Loten kunnen o.a. worden gekocht op de Zaandijker markten op 17-18 augustus.

10 tot 17 uur.

Lindenlaan

Wandel/puzzeltocht (4)

Gewoon ouderwets met elkaar door Zaandijk slenteren op zoek naar het volgende punt en dan maar kijken of alle opdrachten goed kunnen worden opgelost. Voor kinderen van 6 – 12 jaar. Voor de kleintjes mogen de ouders natuurlijk ook meelopen. Inschrijven op de Lindenlaan.

10 tot 17 uur.

Lindenlaan

Oud Hollandse spelletjes (3)
Hoepels, op blikken lopen en dat soort nostalgie mag op dit jubileum feest niet ontbreken. We hebben het allemaal ooit gedaan en het was leuk. Wij willen deze traditie voort zetten.


12 tot 16 uur.

Lindenlaan

Zeskamp (4)
Families, straten, bedrijven of clubgenoten, wie wil er niet de competitie aangaan met andere teams van 16-85 jaar? Onder het motto van verbinding gaat deze middag blijken wie de kampioen van Zaandijk wordt. Tussen het zweten door is er ook een DJ en zal er voor andere gezelligheid worden gezorgd. Óók als je niet meedoet dan is de Lindelaan de plaats om te zijn.

14 tot 17 uur.

Arie de Bruijnstraat

Feesttent Oud Zaandijk (8)
Vanaf 20 uur is de feesttent open en wacht DJ Swim je muzikaal op. Afgewisseld met Anoek & Streetbeats. Neem je vrienden en buren mee. Dit wordt een onvergetelijke avond.


20 tot 24 uur.

Rooswijkplein

Feesttent Rooswijk (2)
Voor ieder wat wils dit weekend. De ouders naar Oud-Zaandijk en voor de jeugd is er een party op het Rooswijkplein. Een ontmoetingsplek voor 15-20 jaar. Zorg dat je op tijd een toegangsbewijs weet te bemachtigen.


19 tot 24 uur.

AAK terrein

Theaterspektakel (9)
Als je iets een spektakel durft te noemen dan moet je wel ambities hebben. Met een grote crew van meer en minder ervaren acteurs en actrices wordt op een eigentijdse en zeer ludieke wijze door de geschiedenis van Zaandijk ‘gevaren’. Het spektakel speelt zich voor een groot deel op het water af en er zal een grote tribune worden geplaatst zodat honderden mensen per voorstelling hier getuigen van kunnen zijn. Zo iets groots komt in Zaandijk maar zeer zelden voorbij, wees erbij!


21 uur.

Huisregels en veel gestelde vragen

  • Onder de 18 geen alcohol; ID kaart tonen.
  • Bij overmatig alcoholgebruik wordt je de toegang tot het feest ontzegd.
  • Er mag in de tenten niet gerookt worden/geen drugs gebruikt worden.
  • Buiten de tent doe je rustig; niet schreeuwen.
  • Er wordt niet gediscrimineerd.
  • Er wordt van iedereen verwacht dat hij/zij zich fatsoenlijk gedraagt.
  • Vuil hoort in de vuilnisbak!
  • Toegangscontroles vinden alleen plaats bij de feesttenten en het Theaterstuk.
  • Als veiligheid in het geding is dienen instructies van beveiliging en de organisatie te worden opgevolgd.

Kort samengevat verkopen wij toegangsbewijzen via deze website vanaf 7 augustus en op de Zaandijker markten in het weekend van 17-18 augustus. Voor via de website bestelde toegangsbewijzen geldt nadrukkelijk dat deze door de organisatie zullen worden toegewezen op volgorde van bestelling.
Voor uitgebreide informatie ga naar RESERVERINGEN >>>.

Wij raden iedereen aan zo veel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Fietsen moeten op de daarvoor bestemde plekken worden neergezet. Als u met de auto komt bent u er zelf voor verantwoordelijk deze te parkeren alleen op toegestane plekken. Tijdens dit feestweekend zullen het aantal parkeerplekken in Zaandijk i.v.m. evenementen minder zijn dan normaal.

Voor de vele evenementen hebben wij zoveel mogelijk vrijwilligers nodig. Op veel gebieden, helpen bij sportieve activiteiten, verplaatsen van stoelen e.d., helpen bij een wegafzetting of voor het rondbrengen van de Zaandijker. 

In beide grote feesttenten en in de kleinere tent op Lindelaan zullen wij met universele consumptiemuntjes werken. Voor elke consumptie gaat er een bedrag naar de organisatie van Zaandijk 525.

De organisatie zal haar uiterste best doen om alle voorbereidingen niet voor niets te laten zijn. Maar uiteindelijk is veiligheid voor de deelnemers onze hoogste prioriteit. Mocht er iets moeten worden afgelast dan kan de organisatie hier geen financiële compensatie voor geven. Immers de kosten zijn door ons dan al gemaakt. Laten we hopen dat dit niet gebeurt.